Pauline Meurs wordt voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg

Posted by on Aug 7th, 2014 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pauline Meurs wordt voorzitter Raad voor de Volksgezondheid en Zorg

Pauline Meurs wordt voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De benoeming gaat in op 1 september 2014, zo meldt het persbericht.
De verwachting is dat de RVZ en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling op 1 januari 2015 fuseren tot de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Het voorstel hiervoor wordt aan de Tweede Kamer gestuurd voor behandeling. Het is de bedoeling dat Meurs ook voorzitter wordt van de RVS.

Meurs is sinds januari 2007 hoogleraar Bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, ZonMw. Zij was eerder lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en is ook lid geweest van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer.
Meurs is opgeleid als socioloog en organisatiekundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden.

Beeld: PvdA

Share

Leave a Reply

Photo Gallery