Rijke vrouwen zijn gat in de markt

Posted by on Apr 13th, 2011 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Misschien wel de eerste geportretteerde bankier ooit, zestiende eeuw.In navolging van twee IJslandse bankiers storten nu ook twee Nederlandse bankiers zich op welgestelde vrouwen. Het gaat om vrouwelijke bankiers die louter vrouwen vermogensadviezen bieden.

Reden? Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen hun vermogen laten verpieteren op een spaarrekening omdat ze banken ontoegankelijk en neerbuigend in hun informatie en service vinden (Boston Consulting Group).

In een artikel in het FD leggen Roos Kwint en Sabine van Hulst uit waarom zij met hun nieuwe bedrijf, Bloom Familiy Office, zich speciaal op vrouwen richten, met name vrouwen die na een scheiding een ´zak met geld meekrijgen´ en vermogende onderneemsters.

Enige stereotypering komt daar wel bij kijken:

‘Mannen kunnen zich moeilijk in vrouwelijke klanten verplaatsen’, zegt Sabine van Hulst in het FD. …. ‘Er wordt een hoop zachte informatie gegeven. Wij filteren daar sneller uit wat ze belangrijk vindt.’ Waar het bij mannen meer draait om hoge rendementen, zijn vrouwen vooral geïnteresseerd in stabiliteit. Ze kijken naar de toekomst, willen zeker weten dat ze de studie van de kinderen kunnen betalen.

Vrouwen met een vermogen van minimaal 1 miljoen euro of een jaar inkomen van minimaal 150.000 euro zijn welkom bij de dames, die beide ervaring hebben opgedaan bij private bank Schretlen.

Trouwens, het mooiste staaltje arrogantie heeft waarschijnlijk Sylvia Tóth meegemaakt, toen ze als eerste vrouw in Nederland een management buyout optuigde met een aantal bankiers. Ze stelde de heren een vraag waarop zij antwoordden: mevrouw, houdt u zich nu maar bezig met het leiden van Content dan regelen wij dit. Tóth heeft nooit meer zaken gedaan met de bankiers.

Beeld: Peterjr1961,Flickr

 

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery