Risico’s nemen is geen kwestie van sekse

Posted by on Jun 30th, 2011 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het stereotype wil dat vrouwen liever risico’s vermijden dan mannen. Maar onze individuele biologie heeft een grote vinger in de pap, zo blijkt nu.

Amerikaanse onderzoekers hebben vijfhonderd mannelijke en vrouwelijke MBA-studenten getest op hun testosterongehalte. Vervolgens moesten ze Las Vegassteeds een keuze maken tussen een vaste, lage beloning of een loterij die meer kan opleveren, maar ook riskanter is. Mannen en vrouwen hebben testosteron door hun aderen stromen. De een wat meer dan de ander. Het zogenoemde mannelijke hormoon stimuleert competitie- en dadendrang. De keerzijde is riskant gedrag.

De test toont aan dat vrouwen die bereid zijn risico te nemen, meer testosteron in hun bloed hebben dan andere vrouwen. Dit verschil is er niet bij mannen. Toen de onderzoekers naar de loopbaankeuzen van deze vrouwen keken (twee jaar na afstuderen) bleek dat ze vaak hadden gekozen voor een carrière in de financiële sector.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery