Ruth Clabbers per 1/9 directeur nationale veiligheid

Posted by on Jul 8th, 2010 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Ruth Clabbers per 1/9 directeur nationale veiligheid

Ruth Clabbers (36) is benoemd tot directeur nationale veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Haar benoeming gaat in op 1 september 2010. Clabbers moet voorkomen dat een ramp leidt tot maatschappelijke ontwrichting, m.a.w. dat Nederland doordraait ook na een ramp. Daartoe geeft ze leiding aan het Nationaal Crisiscentrum, dat de regie voert in het geval van een nationale ramp. De afgelopen twee jaar werkte Clabbers als programmamanager Nationale veiligheid.

Na hbo-P&O bedrijfswetenschappen studeerde Clabbers bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze schrijft over haar carrière op de site van de universiteit:

“Na een klein jaar werkzaam te zijn geweest voor uitzendbedrijf Start (opzetten van een In-house vestiging) ben ik weer teruggekeerd naar de Nijmeegse universiteit, maar nu als coördinator/ docent voor de hbo-instroom. Op dat moment was de groei van hbo-instromers enorm groot. […] In 2003 [kon ik] senior beleidsmedewerker op het Nationaal Crisiscentrum op het Ministerie van Binnenlandse Zaken worden. Langs die weg kwam ik via de positie van projectleider oefening Bonfire, de grote oefening in crisisbesluitvorming die in en rond de Amsterdam ArenA is gehouden.”

Share

Leave a Reply

Photo Gallery