Sandra Smits (Saan): denk niet aan glazen plafond

Posted by on Jul 4th, 2011 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Sandra Smits van Saan Tilburg met premier Rutte.

Koninklijke Saan is tot nu toe het eerste bedrijf uit de logistieke en technische sector dat het handvest van Stichting Talent naar de Top heeft ondertekend. Saan wil daarmee de in- en doorstroom en behoud van vrouwen bevorderen.

Sandra Smits, directeur van Saan Tilburg en één van de vijf directieleden van Koninklijke Saan, zegt in Transport en Logistiek dat er in de logistieke sector weinig vrouwen in het management werken. Met zeventig man onder zich is zij binnen haar concern nog een uitzondering.

Om de top te bereiken moeten vrouwen zelf ook initiatief nemen en niet aan het glazen plafond denken, aldus Smits. Over het verschil tussen mannen en vrouwen die carrière maken zei ze eens in het Brabants Dagblad: ‘Vrouwen nemen met minder genoegen. Bij mannen is ego en status belangrijker […] Maar status en invloed heb ik nooit belangrijk gevonden. Ik zie mezelf ook niet bij de borrel van Willem II staan. Daar draait het vooral om bier.’

Toen ze directeur werd, kreeg ze intern te horen: zo’n meisje voor zo’n aanstelling, is dat wel wat? Door tachtig uur per week te werken, ‘dingen te laten en zichzelf niet uit het veld te laten slaan’ heeft Smits de top gehaald. Wat ook bijdraagt volgens de krant is dat ze zelf geen kinderen heeft en haar man veel huishoudelijke taken op zich neemt

Beeld: Talent naar de Top

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery