Scheiden doet lijden, ook voor leiders

Posted by on Feb 28th, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het wordt waarschijnlijk de duurste scheiding ooit, die van Google topman Eric Schmidt. De baas van de zoekgigant heeft voor 1,45 miljard dollar aan aandelen Google verkocht om op een nette manier van zijn vrouw af te komen. Dat meldt de New York Times, die zich op bronnen rond Schmidt baseert.

De verkoop van het enorme pakket aandelen had op Wall Street al voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd. Een directeur die aandelen van zijn werkgever verkoopt is nooit een goed teken. Zeker als het om bijna anderhalf miljard gaat. Analisten vroegen zich al af of er misschien iets mis is bij Google.

Eric Schmidt

Het antwoord is dus nee, niet bij Google, wel in de echtelijke sponde van de familie Schmidt. Het nieuws over de scheiding is waarschijnlijk gelekt om beleggers in Google gerust te stellen. Het totale aandelenpakket van Schmidt is 7 miljard dollar waard. De scheiding wordt geregeld in Californië, waar rechters meestal de helft van het gezinskapitaal toewijzen aan de vrouw. Die zou in dit geval 3,5 miljard dollar tegemoet kunnen zien. Wellicht is de 1,45 een schikking zonder dat de rechter er aan te pas komt.

De duurste scheiding ooit is van mediatycoon Rupert Murdoch, die 1,7 miljard mocht betalen aan ex Anna Murdoch. Ook Formule 1 baas Bernie Ecclestone was meer dan een miljard kwijt om van zijn vrouw af te komen.

Beeld: Guillaume Paumier / Wikimedia Commons, CC-by-3.0

Dit artikel is met toestemming van de populair-wetenschappelijke nieuwssite Faqt.nl overgenomen.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery