Segregatie snijdt vrouwelijke ondernemer in de vingers

Posted by on Aug 18th, 2010 and filed under NETWERKEN, ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

In Rotterdam zijn er binnenkort flexibele werkplekken te huur in een nieuw bedrijfverzamelinitiatief. Niets bijzonders, zo zijn er inmiddels veel meer in heel het land. Handig voor ondernemers die ook thuis een kantoor hebben maar aanspraak missen, of veel onderweg zijn en wel een uitvalsbasis kunnen gebruiken.

Vrouwen kantoorBijzonder is dat een groot deel van de werkplekken strikt voor vrouwen zijn bedoeld. De reden van deze seksesegregatie valt niet echt op te maken uit de site van Good Place 2 Work. Het gaat over samenwerking, inspiratie, koffie drinken en een praatje kunnen maken. Kortom, netwerken.

Maar netwerken is zoveel effectiever als je geen mensen uitsluit, zo zal iedere zakenvrouw weten. Bovendien is het de vraag of vrouwelijke ondernemers zitten te wachten op een volledige vrouwelijke werkomgeving; een mix blijkt namelijk telkens weer beter voor de sfeer en inspiratie.

Good Place 2 Work reserveert de grote open ruimte voor vrouwen, mannen mogen er aparte kantoortjes huren. Ook zijn er vergaderruimten  en spreekkamers, want het initiatief springt in op de schare (parttime) onderneemsters in HR en werving- en selectie.

Beeld: Lululemon Athletica

Share

Leave a Reply

Photo Gallery