Sigrid Kaag benoemd tot speciaal coördinator VN in Syrië

Posted by on Nov 1st, 2013 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Sigrid Kaag benoemd tot speciaal coördinator VN in Syrië

Sigrid Kaag is benoemd tot speciaal coördinator van de missie van de Verenigde Naties en de OPCW in Syrië, die het land moet vrijmaken van chemische wapens. Kaag heeft gewerkt bij UNDP, UNICEF, UNRWA en andere kantoren van de VN, met focus op het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ze spreekt bovendien vloeiend Arabisch.

Als speciaal coördinator zal ze verantwoordelijk zijn voor het toezicht op alle activiteiten uitgevoerd door de OPCW en het personeel van de Verenigde Naties. Ze zal gevestigd zijn in Damascus.

Haar rol bestaat uit het verzekeren van de toegang voor en de veiligheid van de OPCW-inspecteurs, evenals uit het bieden van ondersteuning op logistiek, communicatief, medisch, administratief en beleidsvlak, gebieden waarin de Verenigde Naties een unieke bijdrage kan leveren. Kaag zal eveneens de coördinatie van de internationale hulp op zich nemen met als doel de afschaffing van het Syrische chemische wapenprogramma.

Beeld: VN

Share

Comments are closed

Photo Gallery