Topvrouwen komen er, hoe dan ook

Posted by on Jun 4th, 2014 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

De groei van het aantal vrouwen op hogere functies in het bedrijfsleven zou stagneren, stelt het onderzoek ‘Women in Business: from classroom to boardroom’ van adviesorganisatie Grant Thornton. Wereldwijd bekleden vrouwen in 2014 minder dan een kwart van de senior managementrollen in het mid-market segment, in Nederland gaat het om een op de tien. Het draagvlak voor een vrouwenquotum neemt volgens de onderzoekers toe, maar ook verdergaande maatregelen vanuit het bedrijfsleven zijn ‘noodzakelijk’.
Niet alleen in ons land, ook op Europees niveau is er sprake van stagnatie: het percentage vrouwen in hoge bedrijfsposities binnen de eurozone bleef met 23 procent vrijwel gelijk aan 2013 (22 procent), aldus het adviesbedrijf.

Geen paniek
Uit andere, Nederlandse onderzoeken blijkt juist dat de pool van management- en bestuurlijk talent juist jaar na jaar toeneemt. Mijntje Lückerath, hoogleraar aan het Tilburgse TiasNimbas Instituut en initiatiefnemer van de jaarlijkse Female Board Index: ‘Voor het eerst heeft meer dan de helft van de 85 beursgenoteerde bedrijven ten minste een vrouwelijke commissaris of bestuurder. Het aantal ‘ouderwetse’ mannenbolwerken met nul vrouwen in de top daalde van 43 naar 32. Ruim een derde van de nieuw benoemde commissarissen was het afgelopen jaar vrouw. En als het allemaal zo door gaat, wordt het Europese quotum van minimaal 40 procent vrouwelijke commissarissen over vijf jaar gewoon gehaald. ‘Ik ben er niet bang voor dat we weer terug gaan zakken. Er is echt iets veranderd in de mindset van bedrijven. Misschien werd er eerst vooral nog lippendienst bewezen aan het promoten van topvrouwen, er is nu echt wel iets veranderd’ (bron: VNO-NCW)

Aziatische topvrouwen
Azië doet het goed wat betreft topvrouwen, en dat zonder quota. China (+38 procent in 10 jaar tijd), Oost-Europa (+37 procent) en Zuidoost-Azië in zijn geheel (+35 procent).
Landen waar anno 2014 relatief veel vrouwen de rol van CEO, CFO of directeur bekleden zijn Indonesië (41 procent), de Filippijnen (40 procent), China en Thailand (beide 38 procent), Rusland (43 procent) en landen als Letland (41 procent), Litouwen (39 procent) en Estland (37 procent). In deze laatste groep landen is de vrouwelijke arbeidspopulatie al jaren hoog, onder meer door de van oudsher sterke onderwijsparticipatie van vrouwen.
Circa een op de vijf afgestudeerde starters wereldwijd is een vrouw (21 procent), met De Filippijnen (41 procent), Thailand (40 procent) en Denemarken (35 procent) als positieve uitschieters. In Nederland is 21 procent van de afgestudeerde starters een vrouw.

Het laatste percentage roept vragen op over de gebruikte onderzoekspopulatie en definitie van hoog opgeleid: in Nederland is namelijk 28 procent van de vrouwen van 15 tot 65 jaar hoogopgeleid. Jongere vrouwen (25 tot 35 jaar) zijn met 44 procent vaker hoog opgeleid dan jongere mannen (37 procent). Hun aandeel stijgt ook nog eens sneller. De arbeidsparticipatie onder jonge hoogopgeleide vrouwen is hoog. Hoogopgeleide mannen hebben twee keer grotere kans op werkloosheid dan hoogopgeleide vrouwen (bron: CBS). De groei van vrouwen in hogere functies ligt eerder voor de hand dan dat er sprake zou zijn van een terugval.

Uitval na komst kind
Karin van Wijngaarden, partner bij Grant Thornton Nederland, in het persbericht over het onderzoek: ‘Uiteraard geldt: hoe meer vrouwen deelnemen aan de arbeidsmarkt, hoe groter de kans dat er een nieuwe partner, CFO of HR Director opstaat. Echter, de uitval van vrouwen nadat ze een kind hebben gekregen, is volgens mij een groter probleem. Flexibele werkschema’s en vakantiedagen trekken vrouwen in Nederland niet over de streep. Een ander type maatregelen zijn nodig om talent te behouden en klaar te stomen voor de top. Denk bijvoorbeeld aan interne (promotie)-programma’s om vrouwen vooruit te helpen, maar ook een bijdrage aan de kosten voor kinderopvang.’

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Beeld: International Information Program @Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery