Topvrouwen: talent gaat altijd naar de top

Posted by on Nov 9th, 2010 and filed under RECENT, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

In ieder geval twee werkgevers ondertekenden gisteravond tijdens een gezamenlijk congres van enkele topvrouweninitiatieven het charter van Talent naar de Top dat graag meer vrouwen in bedrijfsbesturen ziet. Volgens Sybilla Dekker, voorzitter van Talent naar de Top en voormalig minister van VROM, gebeurt dat wel vaker tijdens bijeenkomsten en neemt haar organisatie altijd wel een paar charters mee. “Je weet nooit’, aldus Dekker. Ze is blij met de samenwerking van de topvrouweninitiatieven omdat, zoals ze zegt: “we allemaal naar hetzelfde streven”.

Talent naar de topMet onderschrijving van het charter beloven werkgevers serieus werk te maken van de doorstroom van talentvolle vrouwen in hun organisatie en daarover te rapporteren. Een ‘straf’ op het niet nakomen van de belofte is er overigens niet. Tot nu toe hebben zo’n 150 werkgevers het charter ondertekent.

Eén van de ondertekenaars gisteravond was Monique Brummans, directeur van Diemen & Van Gestel (executive search, loopbaanadvisering, opleiding en organisatieadvies op het gebied van diversiteit). Ze vind het hoogtijd voor het instellen van een quotum, zodat er geen excuus meer is voor bedrijven om geen talentvolle vrouwen op te nemen in hun besturen. “Ik was er nooit voor, maar inmiddels zie ik dat het echt nodig is om stappen te nemen.”

Tijdens het congres in Haarlem waren er workshops over diversiteit, met onder meer Mijntje Lückerath, universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en samensteller van de jaarlijkse Female Board Index 2010 (met het aantal vrouwen in de raden van bestuur en raden van commissarissen van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven).

Monique Brummans (Diemen & Van Gestel) en Sybilla Dekker (Talent naar de top) poseren na ondertekening van het charter.

Monique Brummans (Diemen & Van Gestel) en Sybilla Dekker (Talent naar de top) poseren na ondertekening van het charter.

Veel ruimte en tijd was er gemaakt voor een bevlogen en muzikaal optreden van Benjamin Zander (dirigent Boston Philharmonic Orchestra en motivatiespreker) over het denken in mogelijkheden in plaats van obstakels. Zijn vrouw Rosamund Zander (gespecialiseerd in leiderschap en coaching) sloot nog een half uurtje aan voor het beantwoorden van vragen uit de zaal. Waarna de zaal Friedrich Schillers An die Freude op Beethovens Negende aanhief (Alle Menschen werden Brüder) en overging tot de borrel.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery