Touchscreen laptop voor zakelijk gebruik: luxe of noodzaak?

Posted by on Feb 11th, 2014 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Touchscreen laptops, de nieuwste trend in computerland, bestormen de markt. Dit is gebleken uit cijfers van marktonderzoeksbureau DisplaySearch dat onderzoek heeft gedaan naar het aantal touchscreen laptops dat er de afgelopen jaren is verkocht.
Afgelopen jaar was ruim 10% van de verkochte laptops voorzien van een touchscreen en verwacht wordt dat dit percentage de komende 5 jaar zal stijgen naar 50%. Met name onder studenten en onderwijsinstellingen en in het bedrijfsleven kent de touchscreen laptop een groeiende populariteit.

De reguliere laptop is tegenwoordig zeker niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. De flexibiliteit, het handzame formaat en de toepassing van de nieuwste technieken maken het de ideale partner voor op kantoor, onderweg of bij de klant. Echter, de touchscreen laptop voegt hier nog een extra dimensie aan toe middels het handige en gebruiksvriendelijke aanraakscherm. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een touchscreen? En heeft deze nieuw generatie laptops een aantoonbare meerwaarde t.o.v. de reguliere laptops?
De beste laptop touchscreen kiezen is niet eenvoudig en is erg afhankelijk van de toepassingen, het budget en de persoonlijke wensen. Om een weloverwogen keuze te maken, hebben we de voor en nadelen van deze nieuwe generatie computers voor je op een rijtje gezet.

De nadelen van een touchscreen laptop
– Touchscreen laptops zijn momenteel nog relatief duur, t.o.v. de reguliere laptops.
– In mindere mate een optie voor wie merkgetrouw is. Nog niet iedere computerfabrikant heeft touchscreen modellen ontwikkeld.
– Laptops met een aanraakscherm werken op dit momenten vooral goed met Windows 8. Hoewel oudere besturingssystemen zoals Windows 7 of zelfs XP ook prima draaien op touchscreen modellen, mis je juist de kracht van een besturingssysteem als Windows 8 dat speciaal is ontwikkeld voor touchscreens.
– Het gebruik van een touchscreen is even wennen, maar wie al een smartphone of tablet heeft zal er snel mee uit de voeten kunnen.

De voordelen van een touchscreen laptop
– Touchscreen laptops worden de toekomst. Wie nu al meegaat in deze ontwikkeling zal dus altijd voorop lopen. De nieuwste besturingssystemen zullen overigens ook steeds meer op touchscreens gericht worden waardoor een touchscreen model steeds meer noodzaak zal worden.
– Het aantal apps communicatieprogramma’s en handige apps voor zakelijk gebruik is de laatste tijd sterk toegenomen waardoor het gebruik steeds aantrekkelijker wordt.
– Touchscreen laptops hebben een ongekende flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Te denken valt aan het ondertekenen van documenten of het maken van aantekenen op het scherm. Dit bespaart tijd, papier en geld. De nieuwste modellen zijn vaak ook voorzien van een 360 graden kantelbaar scherm waardoor de laptop ook in tablet modus is te gebruiken. Handig voor het geven van presentaties op kantoor of bij de klant.
– Een touchscreen laptop oogt modern en past goed binnen een bedrijf dat zich eigentijds en professioneel wil presenteren.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Lenovo.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery