Transportsector op zoek naar vrouwelijke inbreng

Posted by on Feb 14th, 2012 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Had het de spoorperikelen deze winter kunnen voorkomen? Want zover wij begrijpen is het vastvriezen van wissels vooral een menselijk probleem en niet een technisch probleem: de gebrekkige samenwerking en afstemming, het veel te ingewikkelde dienstrooster (omdat de machinisten geen rondje om de kerk willen rijden) en communicatie met reizigers. Opvallend: in de media mochten vrouwelijke woordvoerders de kop van jut spelen.

In een nieuw rapport over de arbeidsmarkt van transportsector (van onder meer ABN AMRO en Randstad) staan allerlei adviezen om de sector aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Ook wordt verlangd naar meer vrouwelijke inbreng, die de kwaliteit van de dienstverlening goed zou doen.

Lees hier de aanbevelingen.

Beeld: Will Merydith

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery