Uniseks CEO vreest zwaardere eisen

Posted by on May 18th, 2010 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

StadsarchiefNederlandse CEO’s zeggen overleg en consensus hoog in het vaandel te hebben. Dat de besluitvorming in hun bedrijven hierdoor wordt vertraagd, vinden ze niet erg. In tegenstelling tot hun buitenlandse collega’s. Toch blijkt dat de meeste succesvolle bedrijven veel besluitvaardiger zijn en sneller handelen om in te spelen op veranderingen van buitenaf. Dit blijkt uit de IBM 2010 Global CEO Study.

IBM heeft met 1.500 CEO’s wereldwijd gesproken over hun werk en de toekomstige ontwikkelingen van hun business en de eisen die ze stellen aan hun competenties. Het werk wordt de komende jaren alleen maar moeilijker, zijn de CEO’s het eens.

Tabel CEO 1Verfrissend in het rapport, voor Nederlandse begrippen: Big Blue benadert CEO’s sekseneutraal; in het hele rapport komen de woorden vrouw of vrouwelijk niet voor. Tussen de geciteerde CEO’s staan (slechts) twee vrouwen, Brenda Barnes (Sara Lee) en Michele McKenzie van de Canadian Tourism Commission. En deze vrouwen wordt eens niet gevraagd naar diversiteit en vrouwelijk leiderschap. Het gaat om CEO’s. Punt. Opmerkelijk is wel dat op de speciale site die IBM heeft opengesteld, alleen mannelijke CEO’s hun visie geven in video’s.

Beeld: Stadsarchief Amsterdam en IBM

Share

Leave a Reply

Photo Gallery