Valt het nog op?

Posted by on Mar 15th, 2011 and filed under OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Dat vrouwen in interviews andere vragen krijgen voorgeschoteld, is bekend. Het moet toch altijd even om uiterlijkheden gaan. Vandaag in De Pers weer ‘ns een aardig voorbeeld – tot en met in de intro aan toe.
Aan het eind van het artikel tracht de auteur er nog een draai aan te geven, door te zeggen dat het niet zo was bedoeld. Hoe dan wel? vragen wij ons af.
Had Hennis anders moeten reageren op de vragen? Hoe dan? Ter vergelijking hebben we op CEOme.nl het fragment een beetje omgeschreven… Zie eerst onze versie:

Het rode hart van PvdA-fractievoorzitter Job Cohen slaat gezien de coalitie VVD, CDA en PVV wel eens over. De voormalige burgemeester van Amsterdam is waakzaam, verzekert hij ons. ‘Vind je dat ik te vaak hetzelfde draag?’

[…]

Cohen is een opvallende verschijning tussen de lang niet altijd onberispelijk geklede Kamerleden. Grijzend korte coupe, getrimde neusharen, meestal een zwart of grijs pak met rode stropdas.

Wanneer begon u zich zo te kleden?

Geschrokken: ‘Hoezo?’

Het lijkt uw uniform.

Gehaast: ‘Ik slaap wel eens in Den Haag, dus het is vooral comfortabel en praktisch.’

Wijst op zichzelf en zegt: ‘Dit pak heb ik nog nooit aangehad… Ik word hier helemaal rood van, heel vervelend.’

Hij wordt inderdaad rood.

‘Is het negatief? Zo van: je draagt altijd hetzelfde?’

Nee, misschien had u nagedacht over hoe u wilt overkomen. Of als politicus, toen u begon?

Bedaard: ‘Als burgemeester heb ik wel een tijd gedacht dat ik me ouwelijker moest kleden. Ik was 53 toen ik aantrad en er stond een vreselijk artikel in Trouw over: donker haar en van het schoolplein getrokken. Dat vond ik vreselijk.’

[…]

Bij de wc’s in de Tweede Kamer kamt Cohen zijn haar voor de foto.

En de volgende dag stuurt hij een sms: ‘Mijn haar vandaag weer gewassen en blauwe stropdas.’

Nu is de interviewer verlegen.

Want zo was het niet bedoeld.

Lees het orgineel op de site van De Pers.

Beeld: VVD

Share

Leave a Reply

Photo Gallery