Variabele beloning CEO’s als vanouds

Posted by on Apr 26th, 2011 and filed under GELD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Topbestuurders verdienen weer als vanouds aan variabele beloning, bericht NRC Handelsblad. De Volkskrant meldde begin april al dat hun totale inkomen vorig jaar met 16 procent is gestegen. Bestuurders van AEX-bedrijven ontvangen gemiddeld 3,1 miljoen euro per jaar.

Shell-topman Peter Voser verdient met 10,5 miljoen het meest. In de crisisjaren 2008/2009 daalde de beloning van topbestuurders met 20 procent. In 2010 steeg hun bonus met 40 procent. Dit is echter te danken aan de gunstige winstontwikkeling en niet aan nieuw leiderschap waar ten tijde van de financiële crisis om werd geroepen.

De Vereniging van Effectenbezitters legt bij Heineken een verband tussen de groei van het bedrijf door overnames en de groei van de beloningen van bestuurders.

“De omzet pluste vorig jaar van zo’n 11 naar 16 miljard euro. De nettowinst steeg van 840 miljoen naar ruim 1,4 miljard euro en de beurswaarde verdubbelde nagenoeg tot 21 miljard euro”, schrijft de VEB op zijn site. […] “als de concurrent meer betaalt, dan willen bestuurders niet achterblijven”. De concurrenten zijn onder meer Sara Lee en Kraft Foods. Voorheen werden de beloningen bij Heineken nog afgezet tegen bedrijven als Philips, DSM en Ahold.

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer verdient 1,05 miljoen euro per jaar (basissalaris). Zijn variabele beloning kan uitkomen op 6 miljoen euro. De VEB citeert president-commissaris Cees van Lede; hij erkent dat bonusaandelen “op gespannen voet staan met de heersende ideeën over goed ondernemingsbestuur”, maar dat “je wel internationaal moet denken bij een bedrijf als Heineken”.

Beeld: Sportech, Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery