Veiligheid is een kwestie van voelen

Posted by on Oct 23rd, 2013 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Advertorial

Voel, kijk en kantel. Zo controleer je het nieuwe bankbiljet van vijf euro op echtheid. Na ruim tien jaar zijn de eerste eurobiljetten toe aan vernieuwing. Met het vijf-eurobiljet is daarmee dit jaar een begin gemaakt. Opmerkelijke aanpassing is dat het woord euro nu ook in het cyrillisch staat geschreven, en niet alleen in Latijn en Grieks. Dit in verband met de toekomstige invoering van de euro in Bulgarije.

Het vijf-eurobiljet heeft verder drie belangrijke kenmerken om op echtheid te controleren: aan de linker- en rechterkant zit een voelbaar reliëf, het watermerk en het hologram tonen een portret van Europa, een figuur uit de Griekse mythologie, en het cijfer vijf links onder verandert van kleur wanneer je het biljet kantelt.

Het oude vijf-eurobiljet zal gaandeweg wel uit de circulatie worden genomen. Vervolgens zal het biljet altijd waarde behouden bij inlevering bij De Nederlandsche Bank, maar geen geldig betaalmiddel meer zijn. Het volgende nieuwe bankbiljet bedraagt tien euro. In volgorde van oplopende waarde worden alle originele eurobiljetten vervangen door een biljet uit de Europa-serie.

Beeld: Nieuwe-eurobankbiljetten.eu

Share

Leave a Reply

Photo Gallery