Vlaamse gynaecologe voorgedragen voor VN Vrouwen

Posted by on Jul 15th, 2010 and filed under TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Hoogleraar gynaecologie Marleen Temmerman is officieel voorgedragen om directeur te worden van het nieuwe agentschap Vrouwen bij de Verenigde Naties. ‘Maar ik sta nog niet met één been in New York’, zo zegt ze tegen het Vlaamse Nieuwsblad.

Marleen Temmerman joost joossenTemmerman staat internationaal hoog aangeschreven en ontving vorig jaar de Lifetime Achievement Award van het medische tijdschrift British Medical Journal. Ze is hoofd verloskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent en professor gynaecologie. Ze richtte het International Centre for Reproductive Health op in Nairobi (Kenia). Ze is al dertig jaar actief als vrijwilliger en onderzoeker op het Afrikaanse continent. In haar boek Mama Daktari (Mevrouw dokter in het Swahili) beschrijft ze haar ervaringen in haar Afrikaanse kliniek.

Op 2 juli hebben de Verenigde Naties het nieuwe agentschap opgericht dat gelijkheid en zelfbeschikking van vrouwen tot doel heeft. Het agentschap is een samenvoeging van de vier huidige vrouwenorganisaties binnen de VN en zou een jaarbudget van 500 miljoen dollar krijgen.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery