Het boek CEO me!

Posted by on May 18th, 2011 and filed under Het boek CEO me!. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

‘Schelden doet geen pijn en het spel wordt  wel eens hard gespeeld. Daar moet je dus niet over piepen’

Neelie Kroes, Europees Commissaris

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen

Bestel hier een exemplaar door het reactieformulier onderaan deze pagina in te vullen of een mail te sturen naar redactie@ceome.nl.

‘Topvrouwen zijn hot. Er worden beleidsboeken over volgeschreven, stichtingen voor opgericht, charters voor ondertekend, prinsessen met de haren bij gesleept en subsidiepotten opengetrokken voor wéér een campagne. En dan gaat het vooral over de topvrouw die maar geen topvrouw wordt. Altijd worden vooral de barrières – zoals het glazen plafond – opgesomd. Wij waren die benadering zat en wilden wel eens van topbestuurders en commissarissen zélf horen

hoe zij op het pluche zijn gekomen’, aldus auteurs Mirjam van Immerzeel en Willemijn van Benthem over hun nieuwe boek.

Op zoek naar het geheim van een topcarrière bezoeken Van Benthem en Van Immerzeel bestuurskamers, borrels, cursussen en netwerkbijeenkomsten en gaan ze te rade bij commissarissen, CEO’s, headhunters, boardroomconsultants, loopbaancoaches, psychologen tot en met modeontwerpers aan toe.

CEO me! – handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen verhaalt over de weg naar de bedrijfstop en het leven aldaar, openhartig verteld door topbestuurders en commissarissen zelf. Het is een boek vol inzichten én humor over de top van het bedrijfsleven. Plus: de beste en meest persoonlijke carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen zelf.

Met medewerking van onder meer Jan Kalff, Anthony Ruys, Hélène Vletter-van Dort, Irene Asscher-Vonk, Tineke Bahlmann, Pauline van der Meer Mohr, Dolf van den Brink, Cees van Lede, Joanne Kellermann, Tanja Nagel, Morris Tabaksblat, Karel Vuursteen, Caroline Princen, Marike van Lier Lels, Don Schothorst, Mirjam Sijmons, Lidewey van der Sluis, Lutgart van den Berghe en vele anderen.

‘Zo nu en dan moet je jezelf bij je nekvel pakken en zeggen: ik ga toch naar kantoor, ook al is mijn kind ziek’

Joanne Kellermann, directeur De Nederlandsche Bank

Over de auteurs

Journalisten Willemijn van Benthem en Mirjam van Immerzeel vormen het onderzoeksteam MissChief Journalistieke Producties. Naast het schrijven van CEO me! geven ze leiding aan de populaire en onafhankelijke nieuwssite over ambitie, leiderschap en diversiteit, CEOme.nl.

Van Immerzeel publiceert in tijdschriften en kranten en treedt geregeld op als commentator bij BNR Nieuwsradio. Van Benthem is eveneens freelance journalist en schrijver van het boek Succes voor morgen, topondernemers aan het woord.

Titel: CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen
Uitgeverij: MissChief Journalistieke Producties / Totemboek
ISBN: 9789077557730
Prijs: € 19,95
Pagina’s: 220 blz.

Voor inhoudelijke informatie over het boek, inlichtingen over presentaties en boekacties kunt u direct contact opnemen met de auteurs:

redactie@ceome.nl

Share

Leave a Reply

Photo Gallery