Vrouw leidt voortaan General Motors

Posted by on Jan 16th, 2014 and filed under BENOEMINGEN, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Het is even wat anders: hoge hakken en een zilveren ketting in plaats van brogues en een stropdas. Mary Barra (52) treedt vandaag aan als CEO van General Motors (GM), een van de grootste autobedrijven ter wereld. Het is voor het eerst dat een vrouw aan het hoofd van een grote autofabrikant komt te staan. De keuze voor Barra wordt dan ook gezien als een doorbraak in Detroit, de stad van waaruit GM samen met Ford en Chrysler de autowereld bestiert.”
In de Vlaamse krant De Morgen staat vandaag een profiel van Mary Barra. Ze werkt al 33 jaar in de auto-industrie en begon ooit als stagiaire bij Pontiac (nu onderdeel van GM). Ze volgde een beroepsopleiding tot ingenieur, voegde daar een master Bedrijfskunde bij Stanford University aan toe en werkte zich in drie decennia flink omhoog binnen het Amerikaanse concern. Van spatborden-controleur tot CEO, schrijft De Morgen. De Amerikaanse droom anno 2014.
Meer lezen.

Beeld: Dave Pinter, Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery