Vrouwelijke bestuurder tempert CEO

Posted by on Jan 15th, 2014 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

“Benoeming van vrouwelijke bestuurders helpt de waarde van het bedrijf te bewaken,” stelt Kai Li, professor Finance van Sauder School of Business.

Hoe meer vrouwen in het bedrijfsbestuur, hoe minder er wordt betaald als het bedrijf een overname doet. Dit blijkt uit een studie van UBC’s Sauder School of Business (Canada). Het zou 15,4 procent in de prijs schelen voor elke extra vrouwelijke bestuurder. Meer vrouwen in het bestuur maakt een bedrijf ook minder happig op overnames.

Ministerie van financiën
Het cliché klopt volgens de onderzoekers; vrouwen worden terecht het “ministerie van financiën” genoemd bij grote aanschaffen. Of het nu om witgoed gaat of fusies en overnames. Onderzoeksleider Kai Li stelt dat vrouwelijke bestuurders de egomane aspiraties van CEO’s temperen. Over het algemeen leveren fusies en overnames niet de extra waarde op die CEO’s aandeelhouders beloven.
Het onderzoek betrof overnamebiedingen van een groot deel van S&P 1500-bedrijven in de Verenigde Staten tussen 1997 en 2009. De bevindingen zijn gepubliceerd in het Journal of Corporate Finance.
Beeld: Kai Li

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery