Meer commissarissen, minder machtig

Posted by on Mar 18th, 2012 and filed under MEDIA, RECENT, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het aantal vrouwen in de top honderd machtigste commissarissen is toegenomen van veertien naar vijftien. Die vrouwen zijn echter minder in het centrum van de macht te vinden. Zij zakten naar onder in de ranglijst. Annemiek Fentener van Vlissingen is op nummer 11 de eerste vrouw. Dit schrijft Management Scope naar aanleiding van de lijst machtigste commissarissen van het tijdschrift.

Dat de vrouwelijkse commissarissen in de lijst zijn gedaald heeft mede te maken met de daling van het vermogen van de organisatie waar ze commissaris zijn. Hun invloed is daarmee nog niet per se gedaald. Sinds 2007 is het aantal vrouwen in de lijst wel verdubbeld.

Frans Cremers is volgens het tijdschrift de machtigste commissariss van Nederland, een groot grossierder in commissariaten bij grote bedrijven (Fugro, NS, Schiphol, Vopak, SBM Offshore en Unibail-Rodamco).

Het toegestane aantal commissariaten wordt teruggebracht naar vijf. Dit betekent ook dat sommige vrouwelijke commissarissen in hun portfeuille moeten snoeien. Het betekent ook dat meer vrouwen (en mannen) een kans maken op een commissariaat.

Beeld: ShellVacationsHospitality
Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery