“Vrouwen blijven liever thuis”

Posted by on Mar 8th, 2011 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Singapore is één van de favoriete carrièrebestemmingen van vrouwen.

Vrouwen verhuizen veel minder voor hun carrière naar het buitenland dan mannen. Als ze vertrekken dan gaan ze vaker naar omringende landen en zoeken ze hun volgende carrièrestap weer in hun vaderland. Terwijl voor een topcarrière in de geglobaliseerde economie buitenlandervaring vereist is.

Dit toont onderzoek aan van internationale headhunter Hydrogen in samenwerking met een aanbieder van MBA-opleidingen, ESCP Europe, onder meer dan 2600 hoogopgeleide carrièremakers (waarvan 91 procent expat).

Tegenover elke vrouw die in het buitenland werkt, staan vier mannen die dezelde keuze hebben gemaakt. Opmerkelijk is dat vrouwen net zo goed de wens hebben om in een ander land ervaring op te doen als mannen. Alleen zetten ze die wens niet om in daden.

De helft van de vrouwelijke expats is vrijgezel, tegen 23 procent van de mannen.

Op de vraag wat hun plannen voor de nabije toekomst zijn, antwoordde 32 procent van de vrouwelijke expats dat ze terug naar hun eigen land willen, tegen 15 procent van de mannen.

Hoewel mannen en vrouwen tevreden zijn over hun buitenlandervaring, vinden aanzienlijk meer mannen dan vrouwen dat het hun leefomstandigheden en inkomsten verbeterde.

Beeld: crazyegg

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery