Vrouwen kunnen gewoon meer

Posted by on Jul 6th, 2011 and filed under PSYCHOLOGIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vrouwen kunnen meer dingen tegelijk doen dan mannen. Deze bekende stelling is nu wetenschappelijk bewezen door onderzoekers aan de universiteit van Hertfordshire. Tot nu toe ontbrak elke academische onderbouwing bij de bewering dat vrouwen beter in multitasking zijn.

378256_de97b166fb_oKeith Laws, als hoogleraar verbonden aan School of Psychology van de universiteit, onderwierp 50 mannen en 50 vrouwen aan een test waarbij ze in acht minuten tijd meerdere taken moesten volbrengen. Beide groepen scoorden even goed op een mix van rekenopdrachten maken, kaart lezen en telefonisch vragen beantwoorden. Maar toen er ook nog naar een sleutel moest worden gezocht, scoorde 70 procent van de vrouwen beter dan mannen.

Laws gaf de mannen en vrouwen een vel papier en vroeg ze met lijnen aan te geven hoe ze naar de sleutel zouden zoeken. De vrouwen bleken veel strategischer te werk te gaan dan de mannen. De onderzoeker was verrast, omdat het indruist tegen het bekende vooroordeel dat mannen beter ruimtelijk inzicht hebben dan vrouwen.

Beeld: Jurvetson

Share

Leave a Reply

Photo Gallery