Vrouwen parkeren beter en sneller

Posted by on Feb 1st, 2012 and filed under (ON)GEHOORD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Exclusieve parkeerplaatsen voor vrouwen in Seoul, Zuid-Korea.

Het is het klassieke debat: wie parkeert er beter, mannen of vrouwen? Als je het aan mannen vraagt, krijg je het antwoord dat ‘natuurlijk’ zij meer talent er voor hebben. Een beter ruimtelijk inzicht zou ze superieur maken als het gaat om het inparkeren.

Helaas mannen, dat is onzin. De Britse beheerder van parkeergarages NCP heeft met geheime camera’s onderzoek gedaan naar het parkeergedrag van mannen en vrouwen. De resultaten zijn duidelijk: vrouwen zijn echt beter in het vinden en bezetten van en parkeerplaats.

Vrouwen rijden langzamer in de parkeergarage, waardoor ze sneller zien dat er een vrij plekje is; mannen rijden vaker vrije plaatsen voorbij. Als ze parkeren, doen vrouwen dat in 39 procent van de gevallen (mannen 28 procent) achteruit, waardoor ze makkelijker in het gaatje komen.

De gemiddelde man is 16 seconden bezig met parkeren, vrouwen 21 seconden. Vrouwen gaan vaker heen en weer dan mannen, maar ze staan dan in 53 procent van de gevallen precies in het midden, tegen mannen 25 procent.

Beeld: Philip Dröge
Dit bericht is overgenomen met toestemming van de populair-wetenschappelijke site FAQT.nl. Meer lezen over man/vrouwverschillen?
Mannen sneller beetje dom
Vrouwen voelen meer pijn
Passagiers maken chauffeur hoffelijk

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery