Vrouwen verdienen liever wat meer

Posted by on Jun 17th, 2013 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Jonge vrouwen vinden een hoogbetaalde baan belangrijker dan jonge mannen. Deze verandering zat er aan te komen, en nu is hij daar: 66 procent van de vrouwen tussen de 18 en 34 geven aan dat een hoog salaris en een succesvolle carrière één van de belangrijkste dingen –  zelfs hét belangrijkste – is in hun leven. Tegen 59 procent van de mannen in die leeftijdsgroep.

Deze uitkomsten horen bij een onderzoek van het Pew Research Center in de Verenigde Staten, maar ze zijn niet louter toe te schrijven aan de Amerikaanse situatie. Al eerder waren er in onder meer Groot-Britannië en Nederland peilingen en loononderzoeken waaruit blijkt dat jonge vrouwen de loonkloof met mannelijke leeftijdgenoten aan het inhalen zijn – en sterker: al hebben ingehaald. De beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen treden juist op zodra er kinderen komen en veel moeders minder tijd en moeite in hun carrière steken.

Uit het nieuwe Amerikaanse onderzoek blijkt dat anno 2012 vrouwen tussen 35 en 64 jaar de werkmentaliteit van mannen hebben benaderd. In 1997 vond iets meer dan een kwart van de vrouwen werksucces belangrijk in hun leven, tegen 41 procent van de mannen. Overigens staat het gezin bij de meeste vrouwen en mannen (met gezin) nog altijd bovenaan hun prioriteitenlijstje.

Beeld: 401K

Lees ook:
Salaris topvrouw lager dan topman
Geld blijkt nog altijd mannenzaak
Blondines beter betaald dan brunettes
Moeders laten verdiencapaciteit liggen
Onderhandelen over loon: prima te leren

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery