Vrouwen in 2012 het gelukkigst in Canada

Posted by on Jun 14th, 2012 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Als vrouw kun je het beste in Canada wonen, India is daarentegen voor vrouwen een land om te mijden, zo blijkt uit onderzoek van Thomson Reuters.

Veel rechten, minder salaris

Canada staat op de eerste plaats dankzij de goede gezondheidszorg voor vrouwen, maar ook door de huidige, positieve regelingen om gelijkheid tussen man en vrouw te waarborgen en stimuleren. Het land heeft wetten om de rechten en onafhankelijkheid van vrouwen te waarborgen. Toch is het gat tussen de salarissen van mannen en vrouwen nog altijd hoog daar en hebben ze ook niet zoveel vrouwelijke politici in het parlement als Duitsland of Zuid-Afrika.

Europa doet het goed

In de top vijf staan ook: Duitsland, Groot-Brittannië, Australië en Frankrijk. Dat India het slecht doet op deze lijst, ligt aan het flinke aantal kinderhuwelijken daar. Onderaan staan ook de landen Saoedi Arabië, Indonesië, Zuid-Afrika en Mexico.

Beeld: Vermin Inc

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery