Vrouwen zonder vrees gelauwerd

Posted by on Mar 12th, 2012 and filed under TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Ayaan Hirsi Ali, Renny Ramakers en zeilmeisje Laura Dekker zijn de enige drie Nederlandse vrouwen op de lijst van vrouwen zonder vrees van Newsweek/The Daily Beast. Op deze lijst worden 150 vrouwen wereldwijd gelauwerd, die getuigen van bijzondere dapperheid.

Vergeleken met Duitse heldinnen als Angela Merkel en Franse heldinnen als Christine Lagarde is de Nederlandse oogst wat schraal , met onder meer een vrouw waarvoor Nederland inmiddels een tussenstation is geworden en een tiener.

Het voelt ook wat ongemakkelijk als vrouwen als Hirsi Ali, Manal Al Sharif (Saoudi-Arabië), Tal Al Mallohi (Syrië) en Heng Feng Mao (China) gelijk worden gesteld met een tiener die een jaar vrij neemt van school om de wereld rond te zeilen of zelfs vrouwen als Christine Lagarde die zich naar de top van het IMF heeft gewerkt. Bij hobby en carrière gaat het toch om een dapperheid van een geheel andere orde dan bijvoorbeeld strijden voor burgerrechten, (groot gevaar voor) gevangenis en marteling overleven en weer doorgaan met de strijd. Door dit op één hoop te gooien, wordt beide groepen vrouwen onvoldoende recht gedaan.

Natuurlijk zijn er overeenkomsten, als je zoekt. Maar de verschillen in dapperheid zijn groter.

Beeld: arellis49

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery