Vrouwenquota? Dan stopt K3 topman er mee

Posted by on May 2nd, 2012 and filed under POLITIEK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Mega Mindy is een van de succesformules van Studio 100.

Gert Verhulst, oprichter van entertainmentbedrijf Studio 100 (bekend van K3), vertelt in een interview in het Belgische tijdschrift Knack over zijn visie op vrouwen en carrière.

Op de vraag ‘stel dat de overheid bedrijven quota zou opleggen voor de vertegenwoordiging van vrouwen in kaderfuncties’, antwoordt Verhulst:
‘Dan stopte ik morgen met dit bedrijf. Als ik als ondernemer de vrijheid niet meer heb om zelf te bepalen met wie ik werk, is de lol eraf. Mensen moeten op hun kwaliteiten en capaciteiten worden beoordeeld. Punt. Je wilt toch geen functie krijgen omdat je toevallig een vrouw bent? Hoe beledigend zou dat niet zijn?’

Ook vertelt hij dat hij nadrukkelijk op zoek was naar een thuisblijfmoeder als vrouw:

‘… als ik destijds geen vrouw had gehad die thuis wou blijven, dan was ik niet aan kinderen begonnen. Ik heb nooit kinderen op de wereld willen zetten om die om zeven uur ’s morgens naar de crèche te moeten brengen en pas ’s avonds laat weer te kunnen ophalen.’

Beeld: Marcel030NL

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery