Wat doet jouw baas eigenlijk de hele dag?

Posted by on Mar 7th, 2012 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Medewerkers zijn onvoldoende op de hoogte van de bezigheden van hun directie. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 300.000 medewerkers in Nederland uitgevoerd door Effectory, bureau voor medewerkersonderzoek.

Meeste onduidelijkheid in de zorg
In de zorg is de onduidelijkheid over het takenpakket van de directie het grootst. Medewerkers daar beoordelen de stelling ´Ik vind dat de directie voldoende communiceert over waar zij zich mee bezig houdt’ met een 4,2. In het onderwijs en bij woningcorporaties zijn medewerkers naar verhouding het best op de hoogte. Zij geven een 5,6. In de zakelijke markt wordt de stelling gemiddeld met een 5 beoordeeld.

In alle sectoren vinden medewerkers dat de directie niet goed op de hoogte is van het reilen en zeilen op de werkvloer. De stelling ‘De directie weet wat er leeft op de werkvloer’, wordt beoordeeld met een 5. Ook de stelling ‘Ik vind dat de directie op een goede manier sturing geeft aan de organisatie’ kan rekenen op een matige beoordeling van 5,9.

Transparantie en inspiratie
´Bestuurders hebben een voorbeeldfunctie voor de medewerkers, vooral in deze economische tijd´, reageert Guido Heezen, directeur van Effectory, die de resultaten terleurstellend vindt. ´Zij zijn degenen die richting geven aan de organisatie en hoewel ze natuurlijk niet alles kunnen vrijgeven, is transparantie over waar ze mee bezig zijn en wat ze bezig houdt in de regel nuttige informatie voor medewerkers. In succesvolle organisaties zien we volop transparantie, de directie en het management laten duidelijk zien waar ze mee bezig zijn en vragen ook regelmatig om input van hun personeel. Dit werkt heel inspirerend.’

Zijn advies aan bestuurders: ´Communiceer voortdurend. Laat als bestuurder zien wat je doet om de organisatie in goede banen te leiden. Toon interesse in wat er leeft bij medewerkers en draag bij iedere gelegenheid uit waar de organisatie voor staat. Geef de visie door aan de medewerkers, zodat ze weten waar ze voor werken. De medewerker anno nu heeft steeds meer behoefte aan transparantie, en daar heb je aan te voldoen. Op dit vlak verbeteren hoeft ook niet zo lastig te zijn. Het kan voor directies juist een leuk en stimulerend onderdeel van het werk zijn´, aldus Heezen.

Beeld: Combined Media

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery