Wéér wedstrijdje wie is beter: man / vrouw

Posted by on May 12th, 2015 and filed under MEDIA, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

5009661582_7c08e91ebd_mZijn vrouwen betere managers en betere leiders dan mannen? Het debat woedt maar voort zonder dat het werkelijk tot betere leiders en organisaties leidt. Voorstanders wapperen met onderzoeken in de hand die hun gelijk bevestigen, tegenstanders wapperen net zo hard met onderzoeken die hun gelijk bewijzen.

Vandaag vallen de klappen even in de hup-vrouwen-hoek. Uit onderzoek van promovendus Peter Anthonisse met de titel ‘Misbruik van macht door managers’ blijkt namelijk dat in meer dan de helft van de gevallen van machtsmisbruik de daders vrouw zijn. Ze maken de meeste slachtoffers onder andere vrouwen. Aangezien meer mannen dan vrouwen werken zijn vrouwelijke pestkoppen daarmee ook nog eens oververtegenwoordigd.
Nederland is niet alleen kampioen parttime werk, maar ook koploper in Europa als het gaat om pesterijen op de werkvloer (The European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden). 7,5 procent van de Nederlandse werknemers heeft hier mee te maken met als gevolg ruim 4 miljoen extra verzuimdagen, zo schrijft Management Team.

Tegenwerking
Mannen zijn beter af met een vrouwelijke baas dan vrouwen. Dit bleek al eerder uit een psychologische studie aan de universiteit van Cincinnati. Mannelijke ondergeschikten ontvangen meer steun en coaching van hun vrouwelijke leidinggevende. Ook krijgen ze meer promotiekansen. Vooral in een werkomgeving met veel mannen, hoeven medewerksters op weinig steun te rekenen als een vrouw de leiding heeft – eerder op tegenwerking.

Beslisvaardigheid
Uit een enquête van de Nationalevacaturebank.nl onder 1000 werknemers blijkt grote ontevredenheid over het gebrek aan begeleiding (41 procent) op de werkvloer door leidinggevenden. Meer dan een op vijf werknemers ergert zich aan de bemoeizucht van zijn of haar manager (22 procent) – en dat blijkt vooral een vrouwelijk trekje te zijn.
De reden waarom 43 procent van de medewerkers liever een mannelijke baas hebben ligt ‘m vooral in minder emotionaliteit en betere beslisvaardigheid van mannen. De ondervraagden gaven ook aan dat de onafhankelijke opstelling en risicobereidheid van mannelijke managers worden gewaardeerd.

Emoties
Een op drie vrouwen werkt liever voor een man dan een vrouw. Een op tien mannen zegt liever een vrouwelijke baas te hebben. In totaal spreekt slechts 15 procent zich uit voor een vrouwelijke manager.
Vrouwen zouden begripvoller zijn (18 procent), beter luisteren (13 procent) en meer betrokkenheid tonen (11 procent) dan een man. De 15 procent vindt dat vrouwen beter zijn met mensen en dat het prettig is dat vrouwen meer emoties tonen.

Apenrots
Uit een studie aan de universiteit van Toronto komt naar voren dat vrouwen last hebben van hun eigen apenrots. Vrouwen met een vrouwelijke baas ervaren meer stress en ander psychisch ongemak dan vrouwen met een mannelijke baas. Een duo van man en vrouw aan het hoofd maakt de stress onder vrouwen niet minder; de aanwezigheid van een hogergeplaatste vrouw blijkt sowieso een trigger te zijn voor stress.

Share

Comments are closed

Photo Gallery