Winnaars Zakenvrouwen Award bekend

Posted by on Oct 11th, 2010 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

_mg_0748Tijdens het jaarlijkse gala van de Federatie Zakenvrouwen zijn vrijdagavond 8 oktober de winnaars bekend gemaakt van de FZ Awards 2010. De Awards huldigen de Vrouwelijke Ondernemers van het jaar in de categorieën ZZP, MKB en Internationaal en werden uitgereikt in het Utrechtse Media Plaza. Voorafgaand aan de uitreiking, vond overdag het congres plaats met het thema “Verbinding en duurzame groei vragen om nieuw leiderschap”.

Duurzame eenmanszaak

In de categorie ZZP won Joke Bom van WatMooi, een webwinkel voor duurzame mode. ‘Ik rij alleen wel een Landrover!’, gaf ze tijdens het congres vandaag toe. De jury looft haar omdat ze zich ‘goed bewust is van de aandacht die duurzaamheid heeft’ en: ‘ze gebruikt en bespeelt de media hiermee om haar eigen verhaal te vertellen. Ze straalt daarmee een trend uit die aanslaat en representatief is.’

Vrouwelijke Ondernemer 2010 MKB

In de categorie MKB mocht Elphi Nelissen van Nelissen Ingenieursbureau de prijs en titel in ontvangst nemen. Deze ondernemer zou volgens de jury op handen worden gedragen door haar mannelijke collegae. Maar ook ‘verspreidt zij meer dan ooit het goede geluid van duurzaameheid en weet [ze] dat zelfs te koppelen aan groei in een periode van crisis.’ Volgens de juryleden van FZ is Nelissen overtuigd dat ‘vrouwen en techniek prima samengaan.’ Nelissen is zelf juryvoorzitter van het Marina van Dammenfonds, dat financiering beschikbaar stelt aan vrouwelijke studenten in de techniek.

De opmerkelijke winnaar

Er was maar één nominatie in de categorie Internationaal, dus de winnaar was niet moeilijk te raden. Carla Kikken van Meditech Strategic Consultants mag zich de beste internationale, vrouwelijke ondernemer van 2010 noemen. De jury volstond met de toelichting: ‘omdat zij zo opmerkelijk internationaal opereert.’

Foto: Suzanne Hanekamp

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery