Zakenvrouwen in techniek stellen voorbeeld

Posted by on Nov 12th, 2014 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn weer uitgereikt aan bedrijven die zich extra inspannen om meer technische vrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden.

Winnaars Marloes Heijligers (Heijligers Installaties), Geke Kooij (Thales Nederland) en Bregje Lodewikus (De Voogt Naval Architects).

Winnaars Marloes Heijligers (Heijligers Installaties), Geke Kooij (Thales Nederland) en Bregje Lodewikus (De Voogt Naval Architects).

TechniekTalent wil met de prijzen aandacht vragen voor het belang van vrouwen in de techniek. TechniekTalent is een initiatief van de technische sector in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. In het persbericht werden de 3 winnaars als volgt omschreven.

In de categorie kleine bedrijven tot 50 medewerkers is Heijligers Installaties gekozen als winnaar omdat het bedrijf op termijn in handen komt van een technische vakvrouw, die zich expliciet profileert op haar vrouw-zijn en technische kwaliteiten. Marloes Heijliger vervult een voorbeeldfunctie voor meisjes en vrouwen en haar enthousiasme voor techniek werkt aanstekelijk. De jury vindt haar een inspirerend voorbeeld voor andere kleine technische bedrijven.
Heijligers: “Wij zijn natuurlijk enorm trots dat we deze award hebben gewonnen. Als installatiebedrijf en erkend leerbedrijf zetten wij ons al jaren in om jonge mensen een goede opleidingsplek te bieden. De laatste jaren is het onze focus om daarbij ook meer jongeren en vooral meiden enthousiast te maken voor techniek en een technisch beroep.”

In de categorie middelgrote bedrijven met 50 tot 250 medewerkers wint De Voogt Naval Architects. Dit bedrijf laat overtuigend zien dat waardering voor de vrouwelijke aspecten van het technisch functioneren leidt tot betere resultaten. Daarnaast maakt het diversiteit zichtbaar in intern beleid en externe wervingscampagnes. Bregje Lodewikus van De Voogt Naval Architects: “Het winnen van de award is een enorm compliment voor ons bedrijf, een waardering voor ons personeelsbeleid en een kans om de aandacht van technisch talent op ons te vestigen.”


In de categorie grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers was sprake van een nek-aan-nek race tussen Shell, Tata Steel en Thales Nederland. Thales Nederland won. Aan het streven naar meer vrouwen binnen de organisatie worden financiële consequenties verbonden: medewerkers die een vrouw werven, krijgen een bonus en er is een exclusief programma voor vrouwen. De jury heeft veel waardering voor de professionaliteit van het diversiteitsbeleid en het intern vrouwennetwerk.
Geke Kooij, personeelsdirecteur van Thales Nederland: “Al jarenlang zijn we actief op het gebied van diversiteit, waarbij het werven en behouden van technische vrouwen een belangrijke rol spelen. We zien het winnen van deze award als erkenning en zullen onze inspanningen onverminderd voortzetten en verder uitbouwen.”

Beeld: Olivier Huisman, TechniekTalent

Share

Comments are closed

Photo Gallery