ZZP’ers gelukkiger en ‘t aantal groeiende

Posted by on Mar 3rd, 2014 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Het aantal ZZP’ers blijft groeien. Al sinds 2010 is er sprake van een sterke stijging. Vooral het aantal ondernemers zonder personeel in de dienstverlening neemt toe, zes van de tien ZZP’ers kiest voor deze sector.

De belangrijkste motivatie voor het starten van een eigen bedrijf is vrijheid, daarna volgen redenen als meer kans op (hogere) inkomsten. Maar ook (dreigende) werkloosheid is een reden om als ZZP’er verder te gaan in een loopbaan. Overigens starten over het algemeen tijdens economische groei meer zelfstandigen dan tijdens een neergaande economie.

Eerder bleek uit onderzoek dat ZZP’ers vaak de goede keuze hebben gemaakt. Zo zou veertig procent van de werknemers in vast dienstverband erover denken ooit voor zichzelf te beginnen en slechts tien procent van de ZZP’ers weer beslissen voor een baas te gaan werken.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery