Ook in zorg vervrouwelijkt nu het toezicht

Posted by on Jan 27th, 2014 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Nieuwe toezichthouders in zorg en welzijn zijn overwegend vrouw en hun de leeftijd ligt een stuk lager dan voorheen. De meerderheid heeft een zorginhoudelijke achtergrond. Dit zegt de Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn te merken aan de nieuwe instroom in de startersopleiding.

De kwaliteit van toezicht moet omhoog. De regels worden verscherpt en aansprakelijkheid van toezichthouders vergroot. Tegelijk wordt de bezoldiging van bestuurders en toezichthouders beperkt, zo is het plan van het kabinet.
Volgens Marius Buiting, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn, moet er nog veel gebeuren om het toezicht te professionaliseren en zo het vertrouwen van burgers, cliënten en professionals te vergroten. ‘Maar één ding is zeker. Er steekt een nieuwe, frisse wind op in het toezicht houden in de zorg’, aldus Buiting.

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery