Marjan Oudeman voorzitter bestuurscollege Universiteit Utrecht

Posted by on Jul 2nd, 2013 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Marjan Oudeman voorzitter bestuurscollege Universiteit Utrecht

Marjan Oudeman is met ingang van 1 juli 2013 aangetreden als voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht. Ze volgt Yvonne van Rooy op die eind 2012 de overstap maakte naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.
Het college van bestuur bestaat verder uit Bert van der Zwaan en Hans Amman. Als voorzitter wordt Oudeman onder meer verantwoordelijk voor valorisatie, internationalisering, externe betrekkingen en communicatie, personeel en organisatie en alumnibeleid.

Oudeman was nog geen drie jaar lid van het executive committee van AkzoNobel, met als portefeuille personeelsbeleid en organisatieontwikkeling. Daarvoor zat zij in het bestuur van het Europese deel van de Tata Steel Group (voorheen Corus Group). Ze studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een MBA van de Erasmus Universiteit Rotterdam en van de University of Rochester, New York.

Oudeman is onder meer lid van de raad van commissarissen bij ABN Amro Group en lid van de board of directors bij Statoil. Daarnaast is ze lid van de raad van commissarissen van Het Concertgebouw, lid van de raad van toezicht bij Het Rijksmuseum, lid van het bestuur Stichting Nationaal Fonds 4 en 5 mei en lid van de raad van toezicht Platform Bèta Techniek.

Deze zomer is Oudeman door minister Lodewijk Asscher van SZW aangesteld als voorzitter van het Actieteam Crisisaanpak. Dit actieteam is opgericht op hervorming van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Beeld: Universiteit Utrecht

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery