30% vrouwen vindt afhankelijkheid prima

Posted by on May 19th, 2016 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Retro huisvrouw James Vaughan FlickrRuim een derde van de vrouwelijke Telegraaf-lezers vindt het prima om afhankelijk van hun mannelijke partner te zijn als het gaat om hun levensonderhoud, blijkt uit een peiling. Geen groot nieuws; Nederlandse vrouwen kiezen er dikwijls voor om niet zelf hun dagelijkse brood te verdienen. Zorg voor kinderen wordt vaak als reden genoemd. Maar uit statistieken blijkt dat ook veel vrouwen zonder kinderen en oudere vrouwen minder tijd en moeite investeren in hun verdiencapaciteit.

Is dit gegeven iets om je over op te winden? Mwoah. Je zou ook kunnen zeggen dat de wal het schip gaat keren. Voor de wet worden vrouwen steeds meer geacht zich als volwassen individu op te stellen met eigen verantwoordelijkheid voor hun financiële situatie. Het aantal werkende vrouwen neemt toe, ze maken steeds meer uren per week en bekleden een steeds breder en hoger scala aan functies.

Deze week verkondigde de rijksoverheid trots dat inmiddels 31 procent van de hoge functies aldaar door een vrouw wordt bekleed. Goed nieuws voor vrouwen met een hoge opleiding en professionele ambities in de publieke sector – waar de arbeidsvoorwaarden ook extra gunstig zijn voor vrouwen. Zal dat helpen om de rest (meerderheid) van Nederlandse vrouwen over de streep trekken? Hopen maar.

Er bestaat armoede onder jonge kinderen in ons land, zo berichtte het CBS onlangs. Vooral eenoudergezinnen kunnen grote moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Niet zelden zijn dat gezinnen waar moeder aan het hoofd staat en dat afhankelijk is van een bijstandsuitkering. Financiële onafhankelijkheid is juist voor die vrouwen belangrijk.

Share

Comments are closed

Photo Gallery