AEX-jaarverslagen vallen tegen

Posted by on Nov 10th, 2014 and filed under COMMUNICEREN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Magazine Flickr John Martinez PavligaVoor het eerst in het 61-jarig bestaan van de Henri Sijthoff Prijs voor de beste financiële verslaggeving zijn er geen nominaties bij de elite van 25 AEX-fondsen, zo schrijft Het Financieele Dagblad.
Als mogelijke verklaring wordt gegeven dat de besturen AEX-fondsen de vervaardiging van het jaarverslag overlaat aan de communicatieafdeling, “waardoor verslag risicomijdende of juist ronkende teksten heeft”.

De Henri Sijthoff Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemingen die zich gunstig hebben onderscheiden door hun financiële berichtgeving. De uitreiking dit jaar staat in het teken van de veranderende rol van commissarissen. ‘Gaat de commissaris te veel op de bestuurdersstoel zitten?’, zo vragen de organisatoren zich af. Maar wellicht zouden commissarissen zich als toezichthouders juist wel wat meer mogen bemoeien met het jaarverslag.

Beeld: John Martinez Pavliga, Flickr

Share

Comments are closed

Photo Gallery