Annelore Roelofs lid hoofddirectie Dienst Justitiële Inrichtingen

Posted by on Nov 25th, 2011 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Annelore Roelofs lid hoofddirectie Dienst Justitiële Inrichtingen

Korpschef Annelore Roelofs is benoemd tot lid van de hoofddirectie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij wordt verantwoordelijk voor de uitvoering gevangeniswezen, justitiële jeugdinrichtingen, forensische zorg, bijzondere voorzieningen, Dienst Vervoer en Ondersteuning en het Nederlands Instituut forensische psychiatrie en psychologie.

“Dit is een hele mooie uitdaging voor mij persoonlijk: een grote en complexe organisatie met ruim honderd vestigingen en 17.000 mensen in de veiligheidssector en in de publieke sector,” lezen we in het persbericht.

“Ik kijk met plezier en trots terug naar de afgelopen vijf jaar. We hebben ons korps van krimpkorps naar groeikorps kunnen ombuigen, de financiële huishouding is op orde gebracht, door de voorbereidingen voor een interne reorganisatie zijn we nu al goed voorbereid op de komst van de Nationale Politie. Op veiligheidsgebied hebben we een goed presterend korps met mooie resultaten op het gebied van opsporing en handhaving. We hebben samen met het korps IJsselland een gezamenlijke Meldkamer Oost Nederland voor 1,3 miljoen inwoners opgezet, er is een uitstekende visie op huisvesting gemaakt, waarbij tot diep in de regio is gedacht aan bureaus en wijkagenten. Kortom, we zijn een goed functionerend korps in een relatief veilig gebied, waar politieprofessionals hun werk goed kunnen doen.”

Roelofs heeft eerder als directielid van de Penitentiaire Inrichtingen Over-Amstel in Amsterdam gewerkt. Van 1997 tot 2002 was ze plaatsvervangend en waarnemend korpschef van de regiopolitie in Flevoland. Daarna was zij directeur van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding. In 2007 werd ze benoemd tot korpschef van de Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery