Annemieke Nijhof stapt op als bestuurder Grontmij

Posted by on Jan 9th, 2012 and filed under (ON)GEHOORD, TOPVROUW. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Annemieke Nijhof is afgetreden als bestuurslid bij advies- en ingenieursbureau Grontmij. Het betrof volgens haar een persoonlijke afweging gezien de veranderde financiële situatie van het bedrijf. Grontmij zou financiële zorgen hebben.
Eerder stapten al de topman en de financiële bestuurder van het bedrijf op.

Nijhof is nog geen half jaar in functie. Grontmij droeg haar op 18 augustus 2011 voor als bestuurslid. Ze kreeg de verantwoordelijkheid over Water & Energy, de regio Verenigd Koninkrijk, Midden- en Oost-Europa en duurzaamheid.

Voor haar aantreden bij Grontmij stapte ze op als directeur-generaal Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanwege het ‘hardere, ruwere klimaat’ in Nederland.
In een interview met NRC Handelsblad vertelde ze dat ze ‘binnen het huidige politieke klimaat niet meer voor vijf jaar kon bijtekenen’. En: ‘Van de drie directeuren-generaal binnen het nieuwe departement wordt straks terecht meer dan 100 procent energie en toewijding gevraagd. Die kan ik niet opbrengen.’

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery