Banken zijn geen kampioen bonussen

Posted by on Feb 24th, 2012 and filed under GELD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

De hoogste extra beloningen werden in 2010 in de delfstoffenwinning uitgedeeld, niet de banken. Die staan op de tweede plaats in het lijstje dat het CBS heeft gepubliceerd.
In de delfstofwinning bedroegen de extraatjes 17 duizend euro per arbeidsjaar, waarvan twee derde bestond uit bonussen. In de financiële dienstverlening ging het om ruim 12 duizend euro. Ter vergelijking: in de horeca betrof het bijna 2 duizend euro.

De delfstoffenwinning en de financiële dienstverlening vallen op door de hoge incidentele toeslagen, dat wil zeggen bonussen en prestatie beloning. De bedrijfstakken energievoorziening, informatie en communicatie, en de specialistische zakelijke dienstverlening hadden relatief veel incidentele toeslagen, maar weinig overeengekomen toeslagen. Dat laatste zijn onder meer eindejaarsuitkeringen.

In onderwijs en openbaar bestuur worden bijzondere beloningen uitgekeerd die hoger uitpakken in dan de meeste sectoren in het bedrijfsleven. Het aandeel “overeengekomen toeslagen” is opmerkelijk groot.

Bron: CBS

Beeld: aranjuez1404

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery