Bankvrouwen pakken Citigroup aan

Posted by on Oct 15th, 2010 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Geld Great BeyondEen vrouwelijke medewerker en een stel ex-medewerksters van Citigroup klagen hun (voormalige) werkgever aan wegens structurele onderbetaling van en hogere ontslagkansen voor vrouwen.
Vijf directeuren een analist en een huidige medewerkster hebben de zaak aangespannen bij een rechtbank in Manhattan, New York. Ze noemen de bank een “outdated boys club” en spreken van systematische discriminatie van vrouwen en wraak op assertieve vrouwen. Hoeveel schadevergoeding de vrouwen vragen, is niet bekend.
Volgens een persbericht van Citigroup zijn de beschuldigingen ongegrond en zijn in 2008 vrouwen (en mannen) ontslagen wegens economische omstandigheden. De vrouwelijke medewerker die nog in dienst is, werd volgens de bank niet achtergesteld vanwege haar sekse, zwangerschap en opname van verlof.
Eerder dit najaar klaagde een drietal vrouwen ook al Citigroup aan wegens discriminatie bij de toekenning van promoties.

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery