Investeren in ontwikkeling loont

Posted by on Jan 28th, 2014 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

ORMIT, specialist in managementontwikkeling en loopbanen, IT-bedrijf Macaw en zorgverzekeraar Achmea zijn uitgeroepen tot de beste bedrijven in Nederland om voor te werken, zo stellen de samenstelling van het NRC Beste Werkgevers Onderzoek.
Wel komt het niet allemaal meer op de werkgever aan. ‘Voorheen wachtte je tot de baas een training uit de kast trok, nu moet je jezelf actief ontwikkelen om interessant te blijven op de arbeidsmarkt’, zegt Mirjam Baars, directeur van SatisAction en onderzoeksleider. Die houding stimuleren deze bedrijven actief.

Plezier met elkaar
Eerder dit jaar scoorde bijvoorbeeld Ormit al negentig procent op de zogeheten Trust Index, die de mate van vertrouwen, de trots en het werkplezier binnen organisaties meet. Het bedrijf behaalde ook eerste plaats in het Great Place to Work onderzoek 2013 in de categorie middelgrote bedrijven.
Directeur Hetty van Ee verklaart het succes: ‘We graag het goede voorbeeld geven. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen ORMIT gedreven is om zowel de organisatie als zichzelf verder te ontwikkelen, goed samen te werken en daarmee goede resultaten neer te zetten, maar ook plezier te hebben met elkaar. Het is een bevestiging van onze filosofie dat in bedrijven met een duidelijke visie over goed samenwerken, kwaliteit leveren en plezier hebben, effectiever wordt gewerkt. Succes is een gevolg van de bevlogenheid en inzet van medewerkers en de manier waarop mensen samenwerken.’

Mannen werken nòg meer
Opmerkelijk resultaat van het NRC-onderzoek is dat vrouwen de afgelopen twee jaar steeds meer in deeltijd zijn gaan werken: 37 procent in 2010 versus 53 procent in 2012. Kennelijk zet de crisis niet aan tot mèèr werken, om bijvoorbeeld baanverlies van hun partner op te vangen. Wellicht dat een klein deel van werkende moeders minder is gaan werken om de stijgende kosten van kinderopvang te beperken. Of liggen voltijds banen niet voor het oprapen in tegenstelling tot deeltijdwerk.
Crisis of niet, mannen zijn juist steeds vaker voltijds gaan werken. In 2012 had een kwart minder mannen een deeltijdbaan dan twee jaar ervoor. ‘Mannen kunnen geen eisen meer stellen, het is fulltime werken of niet. De crisis brengt het oude rolpatroon terug’, verklaart Baars.
Maar dat verklaart nog niet waarom vrouwen minder zijn gaan werken. Het staat ook haaks op de trend dat werkgevers wel meer geld en moeite over hebben om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers (maar een papa-dag niet gunnen).

Beeld: tec_estromberg

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery