CEO ‘s signaleren tekort leiderschapstalent

Posted by on Feb 1st, 2012 and filed under LEIDERSCHAP, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

De talentprogramma’s van ondernemingen zijn ontoereikend wat betreft resultaten en investeringen. Slechts 17 procent van de ondervraagde bestuurders vinden hun programma’s van topniveau. Maar liefst 83 procent van de bestuurders erkent dat significante verbeteringen nodig zijn. Dit blijkt uit het rapport Talent Edge 2020 dat Deloitte heeft opgesteld op basis van onderzoek onder 376 bestuurders en HR-directeuren wereldwijd.

De meeste bestuurders zeggen de komende twaalf maanden de hoogste prioriteit te geven aan de ontwikkeling en aantrekken van high-potentials.

Europese CEO’s maken zich geen zorgen
“Uit het onderzoek komt enerzijds naar voren dat er nagenoeg overal groeiende tekorten zijn aan leiders, anderzijds zijn er wereldwijd forse regionale verschillen in de vraag naar talent,” meent Ardie van Berkel, partner bij Deloitte Human Capital.

Zo zullen de  bestuurders in de regio Asia Pacific naar verwachting kampen met forse tekorten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, operationele taken en strategie en planning. De respondenten uit Noord- en Zuid-Amerika voorspellen de grootste hiaten in talent op het  gebied van bestuurlijk leiderschap en operationele taken.

Opmerkelijk: topmanagers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika zeggen zich veel minder zorgen te maken over een gebrek aan talent. Terwijl het animo onder bijvoorbeeld Nederlandse studenten om later CEO te worden de afgelopen jaren is afgenomen.

Het hele rapport staat hier.

Beeld: ļαŝ τοητεŗιαš

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen is uit.

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery