Betty Bigombe krijgt Geuzenpenning 2010

Posted by on Mar 17th, 2010 and filed under FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Betty Bigombe krijgt Geuzenpenning 2010

Betty Bigombe is de belangrijkste bemiddelaar in het conflict tussen de Ugandese regering en het Verzetsleger van de Heer (LRA) in het noorden van het land. Bigombe ontvangt de Geuzenpenning dit jaar voor haar bijzondere inzet voor mensenrechten en haar verzet tegen dictatuur, discriminatie en racisme.

Bigombe was minister in Uganda (1986-1996) en is tegenwoordig consultant van de Wereldbank en vredesonderhandelaar. Ze is oprichter van de Arcadia Foundation, een stichting die zich inzet tegen corruptie in regeringen. Eerder ontving ze al een prijs van het Harvard Institute for International Development.

Met de Geuzenpenning eert en steunt de Stichting Geuzenverzet 1940-1945 hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten. De stichting is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. Onder andere de Colombiaanse politica Ingrid Betancourt en International Campaign for Tibet ontvingen de Geuzenpenning.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery