Bezem nodig? Kies 55-plus vrouw als leider

Posted by on Jul 13th, 2015 and filed under RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Slechts 8 procent van hogere managers bezit de strategische kennis, ervaring en talenten om ingrijpende veranderingen in hun organisatie door te voeren. Dit blijkt uit een peiling onder 6.000 professionals in Europa door PwC. De meest geschikte strategische leiders blijken vrouwen boven de 55 te zijn.

2010 IMFC  IMF/World Bank Spring MeetingsDe opmerkelijke uitkomst staat in schril contrast met de beschikbaarheid van vrouwen boven de 55 met de opleiding en ervaring om een dergelijke positie in te nemen in het bedrijfsleven. Maar de 55-plus vrouwen die er zijn, blijken dus bovengemidddeld goed in hun vak. Beter dan mannen. Het wil echter nog niet zeggen dat alle 55-jarigen vrouwen goed zijn in strategisch leiderschap.
Deze constatering wordt wel vaker gemaakt, ook onder ondernemers. De vrouwen die hun onderneming groot laten groeien en voldoende kapitaal weten los te krijgen uit de markt, zijn ook meteen heel erg goed, beter dan mannelijke ondernemers.

Share

Comments are closed

Photo Gallery