Birgit Donker stopt per 1 juli als hoofdredacteur van NRC Handelsblad

Posted by on Apr 26th, 2010 and filed under FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Birgit Donker stopt per 1 juli als hoofdredacteur van NRC Handelsblad

Birgit Donker, hoofdredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next, en uitgever Gert-Jan Oelderik van NRC Media leggen per 1 juli hun functie neer. Reden is een ‘onoverbrugbare interpretatie van de journalistieke onafhankelijkheid van de redactie’.

Donker (45), hoofdredacteur sinds eind 2006, gaat weer schrijven voor hetzelfde dagblad. ‘Ik had deze baan graag langer gedaan. Daar had ik de plannen voor en de ideeën. Mijn vertrouwen in de toekomst van onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek is onverminderd groot. De krant ligt op koers. Ik vertrouw erop dat mijn opvolger dezelfde waarden zal uitdragen als ik heb gedaan’, aldus Donker in NRC Handelsblad.

Wie haar gaat opvolgen is nog bekend.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery