Carolina Pruis a.i. algemeen directeur Aldipress

Posted by on Jun 4th, 2010 and filed under BENOEMINGEN, FOTO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Carolina Pruis a.i. algemeen directeur Aldipress

Sanoma Trade heeft Carolina Pruis benoemd tot algemeen directeur a.i. van Aldipress. Zij is de voorlopige opvolger van Edo Meerloo die per 1 september 2010 met prepensioen gaat. Voor Pruis zelfstandig ondernemer werd in 2003, was ze uitgever bij VNU.

Pruis vertelde in Management Team (1999) over haar carrièrekeuzen:

‘Nooit wil ik als excuustruus ergens worden neergezet. VNU voert geen voorkeursbeleid. Men probeert nu ook vrouwen aan te boren voor hoger management. Maar de managementcultuur blijft mannelijk. Mijn bedrijf heet Groot Geluk bv. Zo voelde het ook toen ik de stap nam om voor mezelf te beginnen. Het voelde als een bevrijding. Ik was zeer succesvol als uitgever, gaf leiding aan honderdtwintig mensen, maar ondertussen was ik doodongelukkig. Waarom? Zakelijk voelde ik me een kleine radar in een groot geheel waarbij ik de bewegingsvrijheid en het ondernemerschap miste.’
Share

Leave a Reply

Photo Gallery