CEO verruilt pluche voor pluche beesten

Posted by on Aug 8th, 2014 and filed under BALANS, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Max Schireson (44), vader van drie kinderen en CEO van techbedrijf MongoDB (1 miljard dollar) treedt af. Op zijn blog schrijft hij dat hij stopt met “de beste baan die ik ooit heb gehad. Misschien diskwalificeer ik mijzelf om ooit weer CEO te worden. Maar het leven gaat over keuzes. Nu ik kies ervoor om meer tijd doorbrengen met mijn familie.”

Zijn vrouw is arts en professor aan Stanford. “Vrienden en collega’s vragen altijd haar hoe ze werk en moederschap weet te combineren. Om een of andere reden vragen ze het mij niet. Ook opmerkingen over “alles willen hebben” komen vaker bij vrouwen terecht. Als mannelijke CEO vraagt men wat voor auto ik rijd en van welke muziek ik houd, maar nooit hoe ik vaderschap en mijn functie als CEO combineer. Maar het is wel een vraag die ik mijzelf vaak stel.”

In Nederland zijn nauwelijks voorbeelden van CEO’s en andere hoogvliegers die stoppen met hun high profile baan om meer tijd met vrouw en kinderen door te brengen. Om die reden zei Wouter Bos te stoppen als politiek leider van de PvdA in 2010. Hij kreeg luid applaus. Een paar maanden later was hij partner bij KPMG. Sinds een jaar is hij bestuursvoorzitter van VU Medische Centrum.
Camiel Eurlings stopte ook in 2010 met de politiek. Ook hij wilde meer tijd besteden aan zijn relatie en beginnend gezin. Nog geen jaar later werd hij lid van de directie van KLM. Sinds een jaar is hij bestuursvoorzitter van de luchtvaartmaatschappij.

Het is dus de vraag of Schireson zich werkelijk druk hoeft te maken over zijn carrièrekansen mocht hij genoeg krijgen van zorgen. Dat ligt anders voor de meeste vrouwen die uit het arbeidsproces stappen om voor hun gezin te zorgen.

Beedl: Max Schireson/MongoDB

Share

Leave a Reply

Photo Gallery