CEO’s aan G20: graag concrete doelen

Posted by on Jun 24th, 2012 and filed under ONDERNEMEN. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Peter Voser, CEO van Shell

De bestuursvoorzitters van de acht Nederlandse multinationals hebben regeringsleiders opgeroepen tot het vaststellen van concrete doelstellingen om tot meer duurzaamheid te komen. Wat de heren precies zelf zouden doen voor duurzaamheid blijft in de oproep onbelicht.

De oproep was gericht tot de G20, bijeen in Rio de Janeiro. Het betreft: Paul Polman (Unilever), Jean-François van Boxmeer (Heineken), Frans van Houten (Philips Electronics), Feike Sijbesma (DSM), Ton Büchner (AkzoNobel), Peter Hartman (KLM), Cees ’t Hart (FrieslandCampina) en Peter Voser (Shell). Jan Peter Balkenende is voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition.

Wat de heren precies zelf zouden doen voor duurzaamheid blijft in de oproep onbelicht. Maar voor terugdringing van armoede, voedselzekerheid, vermindering van CO2 en watergebruik, het behoud van biodiversiteit; de bescherming van bossen, verhoging van gebruik van hernieuwbare energie, recycling, clean development mechanisms én de kwaliteit van gezondheid, kijken ze vooral naar overheden om dit te regelen.

Ze schrijven ook: “Met de groei van de wereldbevolking van 7 naar 9 miljard in 2050 staan ons een enorme duurzame uitdagingen te wachten. Volgens de bestuurvoorzitters moeten ‘we’ daarom allemaal samen optrekken. Overheden, bedrijven, NGO’s, consumenten en academici moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Hoe wij nu met onze planeet omgaan is op termijn onhoudbaar, aldus de multinationals.”

Beeld: riendsofEurope, Flickr

Share

Leave a Reply

Photo Gallery