Christine Lagarde 1e vrouwelijke baas IMF

Posted by on Jun 29th, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Christine Lagarde, de Franse minister van economische zaken, financiën en industrie, wordt de nieuwe leider van het IMF. Dit is gisteravond bekend gemaakt.

Dominique Strauss-Kahn heeft een onderonsje met de Amerikaanse Treasury Secretary Tim Geihtner terwijl Christine Lagarde toekijkt. Strauss-Kahn moest wijken voor Lagarde wegens beschuldiging van seksueel geweld in een New Yorkse hotelkamer.

Lagarde genoot vanaf het begin van het selectieproces veel meer steun van belangrijke landen dan haar tegenkandidaat Agustin Carstens, die leiding geeft aan de centrale bank van Mexico. Ze maakte vooral indruk door haar optreden tijdens de crisis in de eurozone.

De beslissing is genomen door de 24 leden van de raad van bestuur van het IMF, waarin overigens heren de scepter zwaaien. Onder de afgevaardigden van landen die lid zijn van het instituut zijn iets meer vrouwen, met name uit Afrikaanse landen.

Christine Lagarde was al eerder de eerste vrouw aan het roer van het internationale advocatenkantoor Baker & MacKenzie. In 2009 riep The Financial Time  haar uit tot beste minister van financiën in de eurozone.

Beeld: IMF

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery